Teknoloji günümüzde katma değeri yüksek ürünler / hizmetler kategorisinde yerini korumaktadır. Sanayileşen teknolojik ürünler o kadar hızlı yaygınlaştı ki, süreci hiç birimiz takip edemedik. Gittikçe yaşlanan dünyamız bir yükü daha kaldırabilir mi? Yakın bir tarihte hep birlikte göreceğiz. İhtiyaçlarımızın daha fazlasını sunan inovatif ürünlere sahip olmak heyecan verici değil mi?

Geçmişte ileri teknoloji ürünü olarak sunulan cep telefonları, bilgisayarlar, mikro-dalga fırınlar bu gün nerede? Cevap çok net “Doğada”. Dolayısı ile içtiğimiz suyun içerisinde, yemeğimizde, soluduğumuz havada. Bu aparatlar çöpe hatta ‘geri dönüşüm’ konteynerlerine atıldığında ne olur? Tam olarak yanıtlamak zor. Ancak şundan eminiz ki bu teknolojik çöpler dünyanın çeşitli yerlerinde birikmekte; petrol, uranyum ve diğer kirlilik yaratan maddelerden daha fazla kirletmektedir. Teknolojik çöplüğe en iyi örnek, kurşun, kadmiyum ve diğer sağlığa zararlı maddelerin yarattığı insan sağlığı sorunlarıdır. Geri dönüşüm ile elde edilen materyaller ekonomik anlamda değer kazandıkça, yeni ürünlerin içeriğindeki oran hızla düşürülmektedir. Örneğin İlk yıllar işlemcilerde 5 gram civarında altın kullanılırken, 1998’ den sonra 1 gramın altına düşmüştür. Günümüzde yüksek kaliteli bakır kullanılan işlemcilerden de hızla vazgeçilmektedir.

Sonuç olarak geri dönüşümün sürdürülebilir olmadığı açıkça ortadadır. Teknolojinin doğayı koruması gerektiğine inanıyoruz. Nabu yönetimi olarak “Bulut Bilişim Teknolojilerini” destekliyor ve öncülerinden olmaya gayret ediyoruz.
pepsi-logo_5ef1c15f0cbd8.jpg
petrol-ofisi_5ef1c172a92f7.jpg
philips-morris_5ef1c2fb27957.jpg
wittur_5ef1c18fb2764.jpg
egis_5ef1c342829b7.jpg
sita_5ef1c362b8fca.jpg
aktarcom_5ef3b26ea1099.jpg
Sosyal Ağlarda Bizi Takip Edin!